28. november 2010

- Vi må lykkes med integreringen

Det var Oslo-ordfører Fabian Stangs budskap da han mottok HiO til mottagelse i Oslo Rådhus.


HiO og Interkult har vært vertskap for NIC (Nordic Network for Intercultural Communication)s 17. konferanse, under tema: "Intercultural Communication within Institutional Borders".


I et svært variert og spennende program, stod blant annet mottagelsen i Rådhuset.


- Hvis Oslo skal være en hyggelig by å bo i, må vi lykkes med integreringen, sa Fabian Stang.

- Oslos befolkning har bakgrunn fra 193 land. Det er fantastisk, fortsatte ordføreren, og viste til hvordan utdanning kan være en nøkkelfaktor for Oslos utvikling.

Høydepunkt

Et av konferansens høydepunkt var livshistorien til Mr Lee som ble fremført som en samtale mellom han og hans bokaktuelle datter og tidligere JBI-student Irina Lee.

Lee har skrevet sin fars utrolige historie i boken Det sa min far, et portrett av en ung gutt og flyktning under Koreakrigen, en krigsskadd tenåring, en lykkelig forelsket ung mann i Vigelandsparken, og en vellykket forretningsmann og kjendis.

– Jeg fikk mye oppmerksomhet da jeg kom til Norge på 50-tallet, men det var positiv oppmerksomhet. Det var ikke før på 80-tallet jeg ble ropt etter og kalt utlending. Etter mer enn 20 år i landet, fortalte Chul Ho Lee.

Opptatt av utdanning

Mr Lee kom bort fra sin familie under flukten i Korea. I Norge opplevde han å bli enkemann og eneforsørger for tre døtre.

Men mest av alt var Chul Ho Lee opptatt av å formidle hva man ikke kan miste.

– Jeg er opptatt av utdanning. Man kan miste penger, eiendom og venner, men utdannelsen din kan ingen ta fra deg, avsluttet mannen som i løpet av få år fikk en hel befolkning til å inkludere nudler som en del av kostholdet.

Andre innledere var blant annet Knut Kjeldstadli, Knut Aukrust, Sharam Alghasi, Dr Claudia Lenz og Thomas Hylland Eriksen som avsluttet NIC-konferansen for et fullsatt auditorium lørdag formiddag.

Mer om konferansen
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar